Оферта

Промо

Почивка в Испания - Канарски острови, о-в Гран Канария, със самолет от София - 7 нощувки

Почивкa № 998 8 дни, 7 нощувки
  • Гран Канария, Испания
  • Самолет
от 543 Евро
Избери хотел

Информация

Описание

Мечтаната ваканция на Канарските острови - о-в Гран Канария - вашата перфектна почивка с директен полет от София.

Гран Канария е остров с приблизително кръгла форма, около 50 км в диаметър и ландшафта му с дълбоко врязани каньони и голямата надморска височина в центъра (1956 м.) обещава зашеметяващи гледки и природни дадености. За разлика от съседния о-в Тенерифе, популярен с мейнстрийм комерсиалните си туристически атракции, ресторанти, барове и нощен живот, о-в Гран Канария е най-добрият ви избор, ако искате да разгледате спиращи дъха пейзажи и забележителни плажове.

Гран Канария е дестинация, която може да предложи на всекиго по нещо, но е най-известен със своите златисти пясъчни плажове. По целият остров те са над 80 на брой, като между тях има подходящи за сърфисти, нудисти, някои са по-комерсиално ориентирани и с чудесна инфраструктура, а други са чудесен избор за по-романтично настроените пътешественици, търсещи уединение.

Южната част на Гран Канария е най-популярна за туризъм и разполага целогодишно с най-доброто време, характерно с най-много слънчеви часове в годината и температури от 26-29С през деня лятото, докато вечер пада до 21С, а през зимните месеци 20-23 С, но тогава е възможно да се появи хладен вятър при „лошо време“.

Най-отличителния белег на Гран Канария сред останалите острови от Канарския архипелаг са дюните край курорта Маспаломас в южната част на острова, които представляват същинска мини пясъчна пустиня. Те се простират на 4-5 км2. Образуването им е в следствие на стриване на варовикови коралови рифове на пясък от ледниците, след което океанските течения ги довлекли на брега. После силните ветрове формират дюните, трупайки пясък върху крайбрежните храсти, като всяка следваща година вятърът навява пясъчните дюни по-навътре и по-навътре към острова. В днешно време дюните се местят от изток на запад с 2 до 5 метра на година. В непосредстверна близост е лагуната Ла Чарка, където в зависимост от годишното време, могат да се наблюдават живописни мигриращи между Европа и Африка птици.

На Гран Канария няма отровни сухоземни животни. Няма скорпиони, отровни змии или болести, пренасяни от насекоми. Рядко дори има комари. Всъщност Гран Канария е едно от най-безопасните места, които можете да посетите за вашата почивка!

Канарските острови са испанска автономна област и поради тази причина са лесно достъпни като част от ЕС. Добра новина за туристите е, че европейските правила за ДДС не са валидни, тъй като местните власти от години подържат Канарите безмитна зона. Необлагането с данък оборота от печалбата на много от предлаганите продукти (цигари, алкохол, козметика, електроника) е допълнтиелна привлекателна сила за всеки любител на шопинга, тъй като голяма част от стоките и услугите са редуцирани с до 40% от тяхната продажна стойност на Стария континент.

ВНИМАНИЕ:
Считано от 1 юли 2021 г., българските граждани пътуват във всички държави от ЕС с единен цифров сертификат, който се издава от Националната здравно-информационна система. За повече информация HTTPS://WWW.MFA.BG/BG/SITUATIONCENTER/30308

От 23.08.2021 г. при влизане в Испания българите трябва да представят един от следните документи:

- Сертификат за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 (14 дни след поставянето на последната доза).
- Сертификат, удостоверяващ преболедуването на COVID-19 след направен положителен PCR тест до 180-ия ден;
- Сертификат, показващ отрицателен резултат от PCR тест до 72 часа преди влизането в страната;
- Бърз антигенен тест - проведен до 48 часа преди влизането в страната.
Пристигащи от България, които не разполагат с един от трите документа, ще бъдат поставяни под карантина. 

Остава задължително попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: HTTPS://SPTH.GOB.ES/ и получаването на QR код след попълването на същия.

Деца  на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но трябва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.

NB!
Със заповед № РД-01-597/16.07.2021 г. на Министерство на здравеопазването на Р България, в сила от дата 19.07.2021 г., е актуализиран е списъкът на държавите по цветови зони, като в „червена зона“ вече попада и Кралство Испания. 
Пристигащите от Кралство Испания се допускат на територията на страната при представяне пред органите на граничния здравен контрол на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) за COVID-19, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа. Пътниците от Испания - български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, в т.ч. и деца, независимо от тяхната възраст, които НЕ представят такъв документ (негативен PCR), се поставят под 10-дневна карантина! Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени карантината при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Туроператорът предоставя ваучер за БЕЗПЛАТЕН PCR тест в лаборатории "Рамус". 

Информация за транспорт

Самолет Излитане от София, България Информация

Програма

8 Дневна програма 8 Дневна програма Виж повече

Допълнителни екскурзии

Информация за основната и допълнителни услуги

Промо 8 дни, 7 нощувки
Почивка в Испания - Канарски острови, о-в Гран Канария, със самолет от София - 7 нощувки
от 543 Евро
Избери хотел