За резервация за друга дата и брой туристи, различен от двама, изберете в търсачката по-долу.

Не сте избрали брой пътуващи и период на настаняване

Разположение

Комплекс “Арбанашки Хан” се намира в архитектурно-историческия резерват Арбанаси. Той е разположен върху площ от 6500 кв. м. Изключителна негова ценност е традиционната арбанашка Хаджихристова къща, построена през XVII-ти век. Историческата къща, образец на българския архитектурен и строителен гений, е паметник на културата от национално значение. Комплексът е безспорно доказателство как могат да се съчетаят по най-добрия начин възрожденския дух на миналото с лукса и изяществото на съвремието.

В стаите

Новата сграда на комплекса разполага с двойни стаи делукс, Джуниър суит и апартамент делукс.
Старата сграда разполага с двойни стаи, тройни стаи и Вип апартамент.

На територията на хотела

Комплексът разполага с две хотелски части, ресторант, лятна градина, механа, лоби бар, денонощна рецепция, две конферентни зали /“Царевец“ и „Трапезица“/ и безплатен паркинг.
Гостите могат да отпочинат в Релакс центъра на комплекса. На тяхно разположение са сауна, парна баня, приключенски душ, джакузи и масажи.

Част от комплекса е и Вила „Арбанашки Хан“, намираща се на 200 м. от основния комплекс. Тя разполага с открит басейн с детски сектор, достъпен само за гостите на комплекса. Италианският ресторант „Primo Gusto“ и уникалната панорамна градина към него предлагат ястия, които носят удоволствие за сетивата.

Хранене

RO - само настаняване

HB - закуска и вечеря

Оценки и коментари