За резервация за друга дата и брой туристи, различен от двама, изберете в търсачката по-долу.

Не сте избрали брой пътуващи и период на настаняване

Разположение

Комплекс „Камчия“ е един уникален международен център за образование, култура, отдих, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм, с над 10-годишен опит и традиции.

Комплексът е разположен на 25 километра южно от гр.Варна, в непосредствена близост до уникалния природен резерват „Камчия“ и обширните, и чисти плажове на българското черноморие, сред тишината и спокойствието на вековната гора.
На територията на комплекса са разположени: Вилно селище „Пирин”, Спортен комплекс “Камчия”, Медицински център “Здравец”, Учебно – възпитателен център “Юрий Гагарин”, в който се помещават Частно средно училище “Юрий Гагарин” и Авиокосмически център с Планетариум, уникален за България Амфитеатър с 2000 места, Панорамен ресторант „Река Море Океан“.

Мястото за настаняване е на 3,6 км от увеселителен парк „Хепи Ленд“ и на 2,4 км от природен резерват Камчия. Летище Варна е на 24 км.

В стаите

Помещенията за настаняване във Вилно селище Пирин разполагат с климатик и плоскоекранен телевизор. Осигурен е безплатен WiFi за всички гости, а някои от стаите имат тераса.

На територията на хотела

Разполага с открит басейн, ресторант на брега на морето и бар край басейна. Удобствата за по-малките гости включват детски клуб, детски басейн и разнообразни детски площадки.

Има няколко магазина, фризьорски салон, боулинг, мини голф, интернет клубове, библиотеки, медии, наем на колело и др.

SOK „Камчия” предлага широка гама от културни и развлекателни програми. Комплексът разполага с две концертни зали за 600 места всяка, атриум с 400 места, амфитеатър с 2000 места, два читалища („Радуга” и „Черноморски”), изложбени зали, славянски център, библиотеки, много зали за кръгови и групови занимания, клубове и майсторски класове.

Хранене

BB - закуска
HB - закуска и вечеря
FB - закуска, обяд, вечеря

Плаж

Плажът е оборудван със сенници, дървени пътеки, лесни столове, съблекални, медицински център с линейка, спасителна служба и екип работят.

Забавление

Спортен комплекс „Камчия” е изграден и функционира на територията на комплекса - съвременен многофункционален комплекс, изграден и оборудван по олимпийски стандарти, отговарящ на всички изисквания на Международните федерации за различни видове спорт. Той включва олимпийски стандарти за покрит басейн, атлетическа писта, многофункционално игрище може да се трансформира в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински център / кафе, кафе бар, футболно игрище на открито и две универсални площадки за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на Спортния комплекс позволява едновременно да се използват както ежедневни занятия със спорта, така и за международни дежурни тренировки и състезания.

Екип от професионални инструктори предлагат своите услуги за правилното провеждане на тренировъчни и спортни дейности.

Медицински, диагностичен и балнеологичен център „Здравец” разполага с 14 специализирани кабинета, клинична лаборатория, рентгенов кабинет, кабинети за физиотерапия и рехабилитация. Тя обхваща консултантски89 и диагностични шкафове, вкл. функционална диагностика на денталната медицина, офталмологията и оториноларингологията. По отношение на рехабилитационните дейности Центърът обхваща основните сектори на възстановителните процедури: физиотерапия, фототерапия, физиотерапия, инхалации, водна терапия и солариум.

В MDBC „Здравец” се предлага много високо ниво на обзавеждане на помещенията и медицинското оборудване, съоръжения и технологии. Центърът използва най-новите и нови методи за лечение и рехабилитация от висококвалифицирани лекари и медицински експерти. Медицинският диагностично-балнеологичен център предлага медицинска диагностика и лечение за първична и извънболнична помощ, широк спектър от клинични, биохимични и физикални прегледи, както и почти всички методи на физикалната медицина за рехабилитация и възстановяване.

Единственият амфитеатър с 2000 места в новата история на България е изграден в санаторно-възстановителен комплекс „Камчия”. Той е оборудван със съвременни технически средства за провеждане на международни фестивали, културни и образователни програми. Разположен е непосредствено на морския бряг и зад сцената му се открива невероятна морска панорама.

Освен условия за отдих, спорт, терапия, рехабилитация, Комплексът предлага възможности за бизнес срещи, семинари, симпозиуми, презентации, изложби, конференции, конгреси, спортни тренировъчни лагери и състезания, забавления по интереси и провеждане на пълноценни образователни процеси за ученици от I-ви до XII-ти клас, както и за ученици, концерти, фестивали и други събития.

Оценки и коментари