Програма за екскурзия

Назад

Сафари в Танзания и почивка на о-в Занзибар самолет от София

Ден 1

Отпътуване вечерта в 22.00 часа с чартърен полет София-Занзибар-София.

 

Ден 2

Кацане сутринта на летище Занзибар в 8.00 часа местно време и посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер от летището до центъра на Стоун Таун. Следва полудневен обиколен тур на „Каменния град" или Стоун Таун, който представлява старата част на Занзибар. През XIX век е бил столица на Занзибарския султанат и процъфтяващ център на търговията с подправки и роби и запазва статута си като център на архипелага по време на колониалния период. Днес в Каменния град се помещава правителството на Занзибар. Архитектурата му, датираща най-вече от XIX век, представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. Поради тази причина е част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Каменният град, със своите тесни улички, шумни базари, джамии и стари арабски къщи, е едно забележително място. Собствениците на къщи в Стария град се състезавали за това чия входна врата е най-красива и богато украсена. Ще останете силно впечатлени от декорациите на къщите. По време на обиколката ще имате възможност да видите родната къща на Фреди Меркюри, вокалистът на Queen. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Ден 3

Трансфер от хотела до летището сутринта след закуска. Полет от Занзибар до Аруша. Вашето сафари започва от Аруша. Ще прекарате деня в националния парк Таранжир. Той е известен със своите слонове и по време на сухия сезон е дом на огромни стада от биволи и значителен брой зебри и антилопи гну. Туристите ще имат възможност да видят на живо екзотичното дърво баобаб, по известно като „дървото на живота“. Плодовете на баобаба служат за храна, а влакната на кората – за тъкане на груби тъкани. Комбинацията от червена земя, палми и баобаби  гарантира впечатляващи снимки по изгрев и залез. През сухия сезон, река Тарангире е единствения източник на вода в района и затова привлича стада от слонове, антилопи гну и зебри. В този парк може да да наблюдавате леопард, който обикновено е труден за откриване, както и над 550 различни вида птици, които се размножават тук, повече от всеки друг естествен хабитат на планетата. Обядът по време на сафарито е сух пакет. Вечерта продължавате към селището Карату в района на Нгоронгоро. Вечеря и нощувка в  Куду Лодж, Карату.

 

Ден 4

Денят започва с отпътуване за кратера Нгоронгроро след закуска, посещение на дъното на кратера, известно като „Райската градина“, което е едно от най-гъсто населените места с диви животни в Африка. Броят им е около 30,000. Кратерът Нгоронгоро е най-големият вулканичен кратер на земята. Диаметърът му е 20 км, дъното на кратера е с площ от 260 кв. км, а стените му се издигат на височина 600 м от дъното. Това място е дом на удивително много представители на животинския свят  е световно признато като едно от природните чудеса на света, често сравнявано с райската градина.

Кратерът Нгоронгоро е част от световното наследство и е обитаван от почти всички видове, познати в региона, с изключение на жирафи. Тук може да наблюдавате гепард, хипопотам и различни видове птици. Тук е едно от малкото останали места, където е възможно да срещнете черни носорози от застрашен вид. Също така е възможно да видите слонове, биволи, прайдове с лъвове, стада от антилопи гну и зебри. Обядът по време на сафарито е сух пакет. Връщане в Куду лодж в късния следобед. Вечеря и нощувка в Куду Лодж, Карату.

 

Ден 5

Посещение на национален парк „Езеро Маняра“. Езерото Маняра е едно от красивите езера на Танзания, превърнато в резерват и приютило многоброен и интересен растителен и животински свят. Районът заема едно от първите места в света по гъстота на диви животни. След ранна закуска туристите се отправят към езерото Маняра, което без съмнение ще остави в съзнанието им незабравими чувства и емоции от заобикалящата ги природна красота. Това блестящо алкално езеро, разположено в Голямата рифтова долина, е пълно с фламинги и е известно с лъвовете в района, които лежерно си почиват върху дърветата. Това е единственото място в света, където лъвовете наистина знаят, че са царе и управляват от короните на дърветата Паркът е известен с популацията си от слонове и многообразието от птици, сред които фламинги, пеликани и други. Паркът се обитава от вервети и зелени павиани (вид маймуни), както и от жирафи, хипопотами, африкански биволи, антилопи импала и лъвове. Обядът по време на сафарито е сух пакет. Отпътуване за летище Аруша и полет за Занзибар. Трансфер до хотела в Занзибар. Настаняване в хотела. Вечеря на ол инклузив и нощувка.

 

 

Ден 6

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Възможност за целодневна екскурзия „Синьо сафари“ с включен обяд с традиционна местна храна. Разходка с яхта из спиращия дъха залив Menai Bay - най-голямата морска защитена територия в Занзибар и неговите девствени райски острови, които ще Ви очароват със своята природна красота. Тръгване от хотела след закуска в 8.00 часа сутринта. 30-минутен преход от Stone Town в югозападната част на острова до рибарското селище Fumba, откъдето започва разходката с яхта. Следва разходка из невероятно красивия залив Menai Bay, който със своето изключително многообразие от животински видове и коралови рифове, представлява най-голямата защитена морска територия в Занзибар. Посещение на няколко необитаеми острова и възможност за наблюдаване на делфини. Следва вкусен обяд с местна традиционна храна. Връщане на брега около 17.00 часа и трансфер до хотела.  Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Възможност за полудневна екскурзия до резервата „Йозани“ - единствения национален парк в Занзибар. Резерватът се намира на 35 км югоизточно от град Занзибар, в южната част на острова. Това е единствената останала естествена гора на остров Унгуджа ,който заедно с Пемба съставляват островите Занзибар. Паркът осигурява важно убежище за останалата фауна, като например червената маймуна колобус, малък занзибарски леопард и два вида антилопи. Преди около 20 години маймуните колобус се смятаха за застрашени от изчезване. В гората Jozani живеят около 6000 червени маймуни колобус. По време на екскурзията ще се насладите на разходка по пешеходната алея Pete-Jozani Mangrove, където ще видите освен червената колобус маймуна, много други характерни за острова видове, мангови гори и други екзотични дървета. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

Ден 8

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България.  Възможност за полудневна екскурзия до едно от най-интересните места в Занзибар - „Островът на затворниците“, чието име не е избрано случайно. Преди много години един британски генерал построил затвор на острова, но той никога не е използван по предназначение. Преди пристигането на британците, градът е бил управляван от араби. Арабите  използвали острова, за да държат своите роби, докато им намерят купувачи. Сега островът служи за резерват на огромни костенурки, донесени от Сейшелите през 19-ти век. Тези костенурки тежат средно по 200 кг и много от тях са на повече от 150 години. Ще имате уникалната възможност да ги пипнете и да се снимате с тях за спомен. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ИЛИ

Възможност за полудневна екскурзия  „Островът на подправките“ - една от най-популярните екскурзии в Занзибар. Гарантирано събуждане на сетивата. Тръгване от хотела след закуска в 8.30 часа сутринта. Започвайки от руините на двореца Марухуби, през мястото на къщата на Дейвид Ливингстън (един от най-големите изследователи на Африка), пътуването продължава на север към персийските бани Кидичи. Оттук продължаваме към селските райони, където местните фермери живеят и произвеждат едни от най-екзотичните плодове и подправки в света - карамфил, карамбола, мандаринови дървета, лимонова трева и мангостин. Обиколката на "Островът на подправките" завършва със спирка на щанд за подправки, от където може да се закупят пресни пакетирани подправки. В 12.30 ч. трансфер и връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

Ден 9

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Занзибар в обявения час. Полет за София в 19.00 часа местно време.