Програма за екскурзия

Назад

Великден в Черна гора от София с екскурзия до Дубровник

Ден 1

Отпътуване от летище София в 11:00 ч. с директен чартърен полет до Дубровник. Пристигане на летище Дубровник в 11:10 ч. (местно време). Посрещане от местната фирма партьор и провеждане на туристическа програма в Стария град на Дубровник (включена в цената). Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар. Разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и една от най-старите действащи аптеки в Европа, която  е в експлоатация от 1391 г., Доминиканския манастир, градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството,  и архитектурата на тази изумителна страна. Трансфер до избрания хотел на Будванската ревиера. Нощувка.

 

Ден 2

Свободно време или по желание екскурзия до най-южния фиорд - Бока Которска(доп. заплащане). Посещение на Котор - градът е един от обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като се отличава със старинното си пристанище и внушителните крепостни стени. Туристическа програма в Стария град и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Посещение на най-малкото и красиво градче в Которския залив - Пераст. Градчето, което векове наред играе на криеница с времето. Пераст е запазил средиземноморския си облик и аристократизъм в каменните вили покрай брега, в църквите, обвити в бръшлян, в прозорците с бели капаци и разцъфтели олеандри. Разходка в Пераст и по желание / при подходящи метеорологични условия / - разходка с лодка до острова Богородица от Скалата, най-голямата атракция на Пераст. На малкия остров се намира манастир, посветен на Дева Мария, към който функционира и музей. / плаване - около 5 минути до острова, цена на корабчето - 5 евро двупосочно с включена входна такса за музея към манастира /. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия Острогският манастир - разположен точно в скалата, до Никшич. В първия момент при вида на Острога посетителят прави впечатление, че манастирът плава във въздуха. Това е най-голямата черногорска светиня, построена през 17 век и основана от епископ Захум-Херцеговина Василий. По време на живота и след смъртта му на територията на манастира са се случвали много чудеса. Днес мощите на Св. Чудотворец Василий Острожски. Тази православна светиня днес е една от най-посещаваните на Балканите. Това е място за срещи на поклонници от всички вероизповедания. Старите монаси ще ви поздравят и ще разкажат истории, пълни с магия. Ще посетим и църквата на Светия кръст и църквата "Света Троица", които са разположени в комплекса на Низнего Манастирия. Има източник на лековита вода и хората, посещаващи тези места, вярват в нейната чудотворна сила. Богатите и бедните идват тук с надеждата да излекуват душата и тялото. Манастирът Острог е място, където наистина се случват чудеса! Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 4

Херцег Нови - град на слънцето и цветята, наричан още Ботаническата градина на Черна гора, заради своето изобилие и разнообразие от растителност. По протежение на залива Херцег Новински с лодка се отправяме към града на стълбите и крепостите. Гледката от морето към забележителностите е впечатляваща. В Стария град могат да се видят крепости, дворци, катедрали и църкви, манастири, фонтани и сгради от различни епохи. В града прекарваме около час. След разходка из Стария град се отправяме по залива до известния плаж Жаница, където ще имате възможност да плувате и релаксирате за около 1,5 часа. Посещаваме и Синия грот, където можете да плувате от кораба, в едно от уникалните места на залива Бока Котор. Гостите могат да се насладят и на рибен обяд на кораба.

 

Ден 5

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Дубровник в посочения от фирмата партньор час. Полет за София в 13:00 ч. Пристигане на летище София в 15:15 ч.