Програма за екскурзия

Назад

Нова година 2024 в Истанбул, със самолет от София - 3 нощувки

Ден 1

30.12.2023 Отпътуване с чартърен полет София - Истанбул - София на 30.12.2023. Кацане на летище Истанбул и посрещане от представител на фирмата партньор. Групов трансфер до избрания хотел. Среща с местните представители и настаняване в хотела.

Свободно време или включване в допълнителна екскурзия с посещение на площад “Таксим” и разходка по улица “Istiklal Caddesi”  - сърцето на модерния Истанбул, където се намират много стари хотели, важни сгради, много кафета, сгради от 19 век в стил “сецесион” и старият трамвай, който е превозвал хората още преди 90 години. Посещение на най-голямата гръцка църква Света Троица, Арменската Света Троица и католическа катедрала “Сан Антонио”. Следва разглеждане на средновековната каменна кула Галата (отвън). Посещение на кафенето на Пиер Лоти, разположено на най-популярният хълм в Истанбул и идеално място за роматични срещи. Разглеждане и разходка на Галатапорт – новото круизно пристанище, което превръща Истанбул в една от най-атрактивните отправни точки за круизи из Средиземноморието и Черно море. Галатапорт е разположен в самото сърце на града и не е просто пристанище, а цял нов район на крайбрежието, който обхваща 1,2 километра от брега на Босфора и през последните 200 години е бил затворен за посетители. Освен хилядите туристи от круизните кораби, новият комплекс привлича и хиляди посетители, дошли по суша – местни и гости на града, със своите възможности за шопинг, музеи, ресторанти и барове на живописния бряг на култовия квартал Каракьой.  Пристанището е на пешеходно разстояние от историческия център на града и от Бешикташ и Таксим – чудесна разходка, по време на която ще попиете още от атмосферата на Истанбул.  Ще откриете и Designer Market –  бутици на водещи турски и световни брандове. Връщане в хотела. Възможност за вечерен круиз по Босфора с вечеря и шоу програма (срещу допълнително заплащане).

Възможност за вечерен круиз по Босфора с вечеря и шоу програма. Едно прекрасно нощно пътуване по Босфора. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата, програма с фолклорни и ориенталски танци, музика и DJ. Потопете се в атмосферата на Ориента, наслаждавайки се на нощните светлини на Босфора с традиционна турска вечеря и шоу програма.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 2

31.12.2023 Закуска. Свободен ден и/или по желание включване в допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане)

Екскурзия до двореца „Долмабахче” (ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от най-известните творци на 19ти век.). Разглеждане на  джамията Сюлеймание (От многото джамии в Истанбул най Джамия Сюлеймание е може би най-привлекателният. Това не се дължи само на самия размер на джамията, но и на нейното великолепно местоположение, историческо значение и грандиозен дизайн) Посещение на  желязната църква „Свети Стефан“ (величествен български храм в сърцето на Истанбул. С вълнение и нескрита гордост ще постоим в тази светиня, която се издига на самия бряг на Мраморно море и на която свенливо стои надпис на български език. Храмът представлява трикорабна базилика с кръстообразна форма и красиви орнаменти. Олтарът е обърнат към Златния рог, а над притвора се издига 40-метрова камбанария. Създадена в края на XIX век, след мащабна реставрация, през 2018 г. желязната църква „Свети Стефан“ отново отвори врати и изглежда впечатляващо. Трудно е за вярване, но цялата фасада, камбанарията, страничните стени, стълбищата, релефите на църквата – всички са изработени от железни елементи. Единствената в света православна желязна църква, в продължение на 124 години привлича с интересната си конструкция и еклектична архитектура вниманието на всеки, попаднал на брега на Златния рог). По желание и срещу допълнително заплащане Панорамна разходка с корабче по Босфора. Посещение на магазин за кожени изделия.   Връщане в хотела. 

Новогодишна вечеря в балната зала на хотел CLARION HOTEL ISTANBUL MAHMUTBEY 5* с водещ Гергана Стоянова и новогодишно парти с DJ от България с изискано празнично мено и напитки в неограничено количество.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3

01.01.2024 Закуска.Свободен ден и/или по желание включване в допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане)

Обзорна екскурзия - Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“, разглеждане на двореца "Топкапъ" (отвън), разглеждане на  на Базиликалната цистерна Yerebatan, разглеждане на района на Хиподрума, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри, Посещение на магазин за бижута.

Връщане в хотела. Нощувка. 

 

Ден 4

02.01.2024
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Истанбул в обявения час. Полет за София.