Програма за екскурзия

Назад

Сакура – нежната магия на Япония със самолет от Варна

Ден 1

15.04.2024
Полет с Турските авиолинии от летище Варна  за Истанбул в 21:10. Транзитен престой и полет за Токио в 02:20 часа.

 

Ден 2

16.04.2024
Пристигане на летище Ханеда в Токио в 19:25. Посрещане от представител на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в хотел Shinagawa Prince Hotel  4*. Нощувка.

 

Ден 3

17.04.2024

Закуска. В 08:45 среща с екскурзовода в хотела и целодневен тур с разглеждане на будисткия храм Сенсо - Джи - разположен в района на Асакуса. Това е най-старият храм в града и един от най-значимите, по-рано свързан с будистката секта Тендай. Свободно време за шопинг в търговската улица Накамисе, чиято дължина е само 250 м., но е шумна, многолюдна и празнична, изпълнена с десетки малки сувенирни магазинчета, които ще ви пренесат в атмосферата на древна Япония. За да се почувствате част от местната култура и традиции в В 10:30 следва специална церемония с обличане на японски кимона. Свободно време за обяд. Програмата продължава с изкачване и наблюдение на кулата Токио Скай Трий, втората по височина в света след Бурж Халифа със своите забележителни 634 м. Следваща част от програмата е посещението на уникалния Мирайкан - Музеят на бъдещето. Това ултрамодерно място ще ви отведе в света на науката, практически и интерактивни експонати, завладяваща изложба по роботика, както и хуманоидни роботи, с които можете да разговаряте.  На път към хотела, от автобуса ще видите района на Площада на Централната гара и нейната красива тухлена червена сграда, построена през 1914 г. Токийската гара е една от най-натоварените в света и обслужва до 4000 влака всеки ден, сред които и  прочутите японски влакове - стрела Шинкансен. Мрежата от високоскоростни влакове т.н. "Нова магистрала" между най-големите градове в страната започна да се строи за Олимпиадата през 1964 г. Първото осъществено пътуване с такъв влак е по маршрута между Токио и Осака. Скоростта на съвременната композиция достига 320 км./ч. Графикът за отпътуване и пристигане се спазва до секунди. Преминаване покрай Токийската кула – построена през 1958 г., която представлява телевизионна и радиотелекомуникационна кула в парка „Шиба“,  с височина 333 м., тя се нарежда сред най-високите самоносещи стоманени кули в света. Има решетъчна структура и в съответствие с авиационните норми за безопасност е оцветена в оранжев и бял цвят. Връщане в хотела в 18:00 ч. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние до 20 ч. Нощувка.                

 

Ден 4

18.04.2024
Закуска. В 7:45  среща с екскурзовода и отпътуване за целодневен тур до Фуджи Йошида и Хаконе с автобус. В 10:15 посещение на Аракураяма Сенген парк, където се издига величествено красивата Чурейто Пагода. В средата на април в парка може да се наблюдава цъфтежът на над 650 Йошино черешови дървета наведнъж, притегателна точка за много туристи от страната и чужбина. Тук от наблюдателната площадка се открива спираща дъха гледка в съчетание на Пагодата, планината Фуджи и килим от нежен вишнев цвят. Обяд в Ошино Шиноби но Сато до 13 ч. Турът продължава с посещение на Музея на открито в Хаконе, чиято цел е да  пресъздаде хармоничното равновесие на природата и изкуството, сред скулптури и инсталации в гората под открито небе. Връщане в Токио в 18:30. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние от хотела. Нощувка.

 

Ден 5

19.04.2024
Закуска. Напускане на хотела в 8:15 ч. и трансфер към гарата на Токио /багажът се транспортира отделно до Киото, важно е да си предвидите ръчен багаж с най-необходимото за нощувката в този ден в Такаяма/. Отпътуване с Шинкансен за Казанава, пристигане в 12 ч. Следва тур в града и обяд на бюфет в местен ресторант. Програмата продължава с посещение на градината Кенрокуен - една от трите най-големи градини в Япония, построена по време на периода Едо от клана Маеда и известна с невероятната си красота през всички сезони, изключително подходяща за разходки и фото-паузи. Следва трансфер до известното селище Ширакаваго, което се състои от 30 селски къщи построени в традиционния стил „гашо“ - живописен пример за японска архитектура от планинските райони. Някои от къщите са строени преди повече от 300 години, изградени от дървени греди, с много стръмни сламени покриви, чиято конструкция наподобява сключени в молитва човешки ръце. Посещение на най-голямата в селището Вада къща. Трансфер до Такаяма и настаняване в хотел Takayama Ouan 4*. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние от хотела. Нощувка.

 

Ден 6

20.04.2024
Закуска. В 08:30 пешеходен тур в Стария град на  Такаяма - един от малкото японски градове  запазили своята самобитна атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на известния сутрешен пазар Миягава – идеалното място, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства, да изпиете чаша саке от местна пивоварна или да си купите сувенир за спомен. Следва посещение на Такаяма Джиня – музей, който е бил официално използван до 1969 г. и включва различни добре поддържани стаи с татами, служили някога за офиси, за стаи за гости и жилищни помещения на местната правителствена служба. В 11.00  трансфер до гарата в Такаяма и отпътуване с високоскоростен влак за Киото, през Нагоя. Преди това е необходимо да си предвидите време за закупуване на напитки и храна за обяд, по време на пътуването с влака – стрела. В 15.45 пристигане в Киото и трансфер до  историческия квартал Гион. От 18:00 до 19:00 ч. следва спектакъл, по време на който ще се запознаете с традиционните седем сценични изкуства на Япония – приготвяне на чай, икебана, танц на гейши, комедия  кьоген, изпълнение на кото. В 19.30 вечеря в местен ресторант. Настаняване и нощувка в хотел  New Hankyu Kyoto Hachijo 4* в Киото.

 

Ден 7

21.04.2024
Закуска. В 09:00 се започва целодневен тур на Киото и Нара. Да се разходите из Киото в сезона на цъфналите вишни е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Програмата започва с посещение на златния храм Кинакуджи - заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета.. Следва известната бамбукова гора Сагано. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. Танцуващите сенки на бамбука и нежния звук на листата буквално омагьосват всеки посетител. Свободно време за обяд в Арашияма - приятен туристически район в Киото, който е особено красив през пролетта. Районът е изпълнен с магазини, ресторанти и други атракции, включително храмът Тенрюджи, който е класиран на първо място сред петте дзен храма в града. Трансфер до Нара, първата столица на Япония - първата японска столица, част от световното наследство на Юнеско. Посещение на Касуга-тайша Шрине, шинтоистки храм - светилище на семейство Фудживара, създадено през 768 г. Интериорът е характерен с множество бронзови фенери, както и външни каменни фенери, водещи към храма.  Следва разглеждане на Тодайджи храм - наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града – сребърната статуя на Буда. Няма как да пропуснем впечатляващия парк на сърните – един от най-старите в Япония /1880 г/, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля.   В 18.15 връщане в Киото и вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 8

22.04.2024
Закуска. Освобождаване на хотела в 9:00 ч. и посещение на историческия замък Ниджо - обект на Юнеско, резиденция на първия шогун от династията Токугава. Част от комплекса Ниджо е дворецът Ниномару. Той е служил за живеене и работа по време на престоя на шогуна в Киото. Разположен е на площ от 3300 кв.м и има пет основни постройки, свързани с коридори. Когато някой върви по коридорите дъските скърцат и се чува звук, наподобяващ чуруликане на птици. Това е сигурен признак, че по коридора минава човек и е знак за охраната на шогуна. Трансфер с автобус до Осака. Обяд в местен ресторант. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Несъмнено най-внушителната историческа забележителност в града е Замъкът на Осака, построен през 1583 г, който се състои от 13 структури, включително каменни стени с височина от 30 м, пететажна главна кула и златни елементи, разположени сред живописно езеро. Разходка и свободно време из оживената улица Дотонбори, сред пъстроцветни магазинчета и заведения. Вечеря в местен ресторант. В 21:00 ч. настаняване в хотел Vischio Osaka 4*. Нощувка.

 

Ден 9

23.04.2024
Закуска, освобождаване на хотела и оставяне на багажа. В 11:00 посещение символът на гарда,  внушителната сградата на Умеда Скай Билдинг – 40- етажен небостъргач с намиращата се в него открита обсерватория на 173 м. височина, от която се открива невероятна панорама над града.  Свободно време. В 14 ч. трансфер до МОЛ Ла Лапорт за покупки и време за вечеря. Трансфер до летището в 18:30 за отпътуване и полет за Варна през Истанбул в 21:50.

 

Ден 10

24.04.2024
Пристигане във Варна в 08:40.